Maaltijdvervangers Kruidvat

Maaltijdvervangers in Nederland deel 2

Welke shakes worden bij welke winkels verkocht

Maaltijdvervangers kruidvat

Kruidvat heeft een beperkt assortiment afval shakes en maaltijdshakes. Als grootwinkelbedrijf is het moeilijker om de tijd te nemen om (deskundig) advies te geven. Alhoewel dit verandert. Er wordt hard geïnvesteerd om de consument beter te begeleiden in het kiezen voor een methode om af te vallen of om gemakkelijk te eten.

Kruidvat huismerk maaltijdvervangers

Ingrediënten: maltodextrine, WEIPOEDER (MELK), MELKEIWIT, fructose, inuline, SOJA-olie, verdikkingsmiddelen (cellulosegom, xanthaangom), aardbeienpoeder (1,3%) (aardbei, suiker, zetmeel, emulgator (zonnebloem lecithine)), natuurlijk aroma, mineralen (magnesiumcarbonaten, ijzerpyrofosfaat, zinkoxide, mangaansulfaat, kopercarbonaat, kaliumjodide, natriumseleniet), kleuren (bietenrood), zout, vitaminen (C, B3, E, calcium-D-pantothenaat, B2, B6, A, B1, foliumzuur, biotine, B12, D3), emulgator (SOJALECITHINE) zoetstof (sucralose), antioxidanten (alfa-tocoferol, vetzuuresters van ascorbinezuur).

Aan de hand van de ingrediëntendeclaratie; maltodextrine, fructose, suiker…. Is inderdaad alleen maar suiker. Er is weipoeder en melkeiwit gebruikt als tweede ingrediënt. Samen met de soja dus 3 allergenen. De verdikkingsmiddelen xanthaangom en cellulosegom (uit houtpulp) zorgen voor een romige shake.


maaltijdvervangers Kruidvat

Online is de voedingswaarde niet compleet. Naast smaakstoffen bevat de shake verder nog toegevoegde vitaminen en mineralen (30% ADH). Wel mooi dat er voor de aarbeiden-smaak echt aarbeienpoeder en natuurlijk aroma wordt gebruikt.

Je gebruikt 31 gram poeder op 250 ml melk. Niet echt een compleet vullende maaltijd, maar als “shake tussendoor” misschien een keer handig. Je kunt er niet op leven. 496 gram kost € 8,99 voor 16 maaltijden die vooral uit suiker en melkpoeder bestaan. Maar het is niet duur. En, voor €3,99 extra wordt het thuisbezorgd.

Verder verkoopt Kruidvat weightcare, atkins en modifast. Kruidvat verkoopt geen Juvo maaltijdvervangers.

Maaltijdvervangers Kruidvat huismerk