Afvallen bijwerkingen

Afvallen bijwerkingen


De eerste stap in energieker en vitaler worden betekent voor veel mensen afvallen.

Afvallen kan op verschillende manieren:

Laag calorische diëten:

met goede voeding (o.a. raw whole food) balanceert het lichaam doordat het voorzien wordt van alle micro- en macro-nutriënten. Let wel, niet alle maaltijdvervangers passen in de definitie "goede voeding". Als voorbeeld de maaltijdvervangers Kruidvat; veel suiker, melkproteïnen, vezels en vitaminen. Maar de prijs is ook erg laag.

Eliminatie-diëten:

bepaalde voedingsstoffen worden geheel uitgebannen of mogen niet samen geconsumeerd worden. Geen vet en geen koolhydraten zoals bij het proteïnen-dieet, of juist weer veel vet maar ook een high-carb-dieet is een optie.
In alle gevallen moet er voldoende water gedronken worden, moeten er voldoende vezels in de voeding aanwezig zijn en moeten er voldoende vitaminen en mineralen gebruikt worden. Elk dieet wordt effectiever als gestart wordt met het reinigen en ondersteunen van het spijsverteringssysteem met een cleanse en gerichte suppletie.

Ketose Bij het proteïnen-dieet worden vooral veel eiwitten gegeten, bij het vet-dieet vooral veel vetten. De verbranding van het lichaam gaat na 72 uur over in ketose. Het lichaam gebruikt de proteïnen niet als bouwstof maar als energiebron. Het omzetten van proteïnen naar glucose kost ook energie. Bij het vet-dieet en he proteïnen-dieet wordt het lichaam overgeschakeld naar vetverbranding. De juiste hoeveelheid en de juiste soorten van aminozuren moeten wel geborgd zijn bij deze eliminatie-diëten.

Juvo raw whole food dieet

Let op: Juvo maaltijdvervangers zijn gemaakt van echte voeding, die geven je alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Dus minimale bijwerkingen en minimaal jojo-effect.


afvallen dieet bijwerkingen raw whole food

Bijwerkingen eliminatie-dieet

Detoxen (Vermoeidheid / slapte / misselijkheid /duizeligheid) Het lichaam begint te ontgiften tijdens het afslankproces. Door voorafgaand aan het afslankproces het lichaam te ontgiften met een cleanse-programma bereidt een individu zich maximaal voor.
Door stap voor stap het proces in te gaan wordt de therapie-trouw verhoogd, eerst reinigen, daarna afvallen met een proteïnen-dieet.
Een effect van een cleanse-programma is dat het afslank-proces al wordt ondersteund. Veel personen verliezen gewicht door een cleanse. Belangrijk en ondersteunend is wel: 1,5 liter water drinken, goed slapen, 30 minuten extra bewegen en gezond eten, bij voorkeur raw whole food.

Winderigheid Een teveel aan gas kan veroorzaakt worden doordat eiwitten te lang in de spijsvertering blijven, niet goed afgebroken worden, gaan rotten en leiden tot het ontstaan van gas en een opgeblazen gevoel. Bij dieten wordt vaak meer groente en dus meer vezels gegeten (soms als suppletie). De darmflora moet zich aan passen aan het verteren en verwerken van meer vezels. Dit kan leiden tot de produktie van meer gassen. Gedeeltelijk hoort dit bij een vezelrijk dieet.

Ondersteuning voor winderigheid veroorzaakt door eiwitten kan gevonden worden in een supplement met veel hooggedoseerde enzymen. Te gebruiken bij elke maaltijd.
Ondersteuning voor winderigheid veroorzaakt door vezels kan gevonden worden in een supplement met veel hooggedoseerde pro biotica. 50 – 100 miljard bacteriën per dag.

Verzuring
Het metaboliseren van meer eiwitten kan bijdragen aan het veranderen van de ph-graad in organen en weefsels. Let wel, dit betreft een laag-gradige verandering in de pH-waarde. Verzuring/acidose van het bloed is een ernstige aandoening. Alkalose (een te hoge basiteit van het bloed) is ook een ernstige aandoening. Het verzurings-syndroom is geen acidose. De verschijnselen behorende bij het syndroom “verzuring” kunnen ondervangen worden door: stoppen met het dieet, een cleanse-programma van 15 dagen of 30 dagen, het consumeren van alkalische voeding (raw whole foods, groene groente).
Een cleanse programma ondersteunt de verwerking en afvoer van opgeslagen zuren, een alkalisch dieet vermindert de aanmaak en opslag van “nieuwe” zuren.

Verstopping/constipatie
Bij het proteïnen-dieet ontstaat vaak een tekort aan vezels en vet, minder als voorheen werd geconsumeerd. Elke dag minimaal 1,5 liter water is voorwaarde. Een speciale cleanse met rabarberwortel, magnesium hydroxide, rode iep, heemst en triphala tijdens de acute fase en vervolgens indien nodig. Eventueel combineren met 1 dagdosis van 200 miljard pro biotica.
De voeding kan aangevuld worden met een vezel-supplement. Daarbij is het belangrijk dat het supplement 50% water-oplosbare (binden vetten en overtollig cholsterol) en 50% niet-water-oplosbare vezels (houden vocht vast en zorgen voor volume in de ontlasting) bevat. 5 tot 10 gram per dag suppleren om elke dag minimaal 25 gram vezels te consumeren.
Suppletie met pro biotica en omega-3 ondersteunt de darmwerking bij een proteïnen-dieet.

Diarree
Blijf voldoende water drinken. Bij diarree verliest het lichaam veel vocht.
Suppleer 2 weken met een vezel-complex (2 x 5 gram met water voor de maaltijd) en versterk de aanpak gedurende 2 weken met probiotica (50 – 200 miljard pro biotica).
Bouwstoffen van het darmslijmvlies zijn L-glutamine, glucosamine en gamma-oryzanol.

Spierzwakte / spierkrampen Tijdens het begin (10 dagen) van een proteïnen-dieet kunnen er teveel mineralen worden uitgescheiden. Het aanvullen van deze mineralen kan in de vorm van supplementen.
Afhankelijk van de fase in het dieet kunnen 1 of 2 maaltijden vervangen worden door raw whole foods die van nature rijk zijn aan calcium, magnesium, zink en kalium-rijke groenten fruit en hele granen.
Jicht-klachten verergeren Jicht wordt veroorzaakt door verhoging van urinezuur in het bloed dat zich ophoopt in de gewrichten. Urinezuur ontstaat bij de afbraak van purines. Purines zijn stoffen die vrijkomen bij de afbraak van cellen door het lichaam. Daarnaast komt ongeveer 1/3 van het urinezuur van purines uit de voeding. Bij het verergeren van jicht-klachten moet er 2 tot 3 liter water worden gedronken en complete voeding gebruikt worden in de vorm van raw whole foods. Patiënten met jicht kunnen beter een eliminatie-dieet vermijden an afvallen met raw whole foods.

Haaruitval
Bij dieten kan haaruitval een verschijnsel zijn doordat het metabolisme vertraagt en er eventueel ook een tekort aan minderalen is. Dit kan zowel bij mannen als vrouwen ontstaan.

Een dieet met raw whole foods is van nature rijk aan mineralen.