Persoonlijk consult van Rinjo

Persoonlijk consult van Rinjo

Shapeline afvallen probiotica

ShapeLine BMI ProVen

DNA Analyse

Analyseer je DNA en krijg inzicht in jouw aanleg, talenten en verbeterpunten.

€ 179,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
DNA analyse

DNA analyseren om inzicht te krijgen in gezondheid-voeding-sport

Hier vind je alle onderwerpen die in jouw DNA-rapport worden weergegeven.

Het duurt 4-5 weken totdat je jouw rapportage in je mail aantreft.

Je dna-rapport geeft weer waar jij aanleg voor hebt. Dit betekent niet automatisch dat je ergens last van hebt of dat je een tekort hebt. Je hebt er alleen wel aanleg voor. Belangrijk is wat je in het dagelijkse leven doet en eet en hoe je beweegt.

DNA en Voeding

Lactose-intolerantie

Lactose (melksuiker) wordt in de darmen afgebroken door het enzym lactase, maar bij veel mensen neemt de lactaseproductie af zodra ze geen borstvoeding meer krijgen. In dat geval breekt het lichaam de lactose in zuivelproducten niet meer of minder goed af, wat voor klachten kan zorgen – denk aan buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid en diarree. Als je deze klachten ervaart bij het eten van normale hoeveelheden zuivelproducten, ben je lactose-intolerant. Ontdek of jij een hogere kans hebt op lactose-intolerantie omdat je het lactase-enzym niet meer produceert en wat je kunt doen om klachten te voorkomen en toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Glutenintolerantie

Mensen met glutenintolerantie of coeliakie kunnen niet tegen gluten, een eiwit dat voorkomt in granen zoals; tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Bij mensen met glutenintolerantie veroorzaakt voedsel met gluten een beschadiging van de darmwand, waardoor op den duur voedingsstoffen minder goed kunnen worden opgenomen. Wij analyseren de meest voorkomende genetische varianten die noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling van glutenintolerantie. Zo kom je te weten of je de ontwikkeling van glutenintolerantie bij jezelf zo goed als zeker kunt uitsluiten of niet.

Koffieconsumptie

Kun jij niet zonder koffie en drink je het met sloten tegelijk? Of doe je juist kalm aan met het drinken van koffie? Hoeveel koffie je drinkt zit voor een deel in je genen. Onze genetische score bestaat uit 8 genetische varianten die geassocieerd worden met de hoeveelheid koffie die iemand drinkt.

Alcohol

Hoe jouw lichaam omgaat met en reageert op alcohol wordt voor een groot deel bepaald door je genen. Hetzelfde geldt voor je aanleg om verslaafd te kunnen raken aan alcohol – dat wordt voor ongeveer 50% door je genen bepaald. Wij analyseren meerdere genetische varianten om jouw gevoeligheid voor alcohol in kaart te brengen.

Verzadigd vet

Vet in voeding is altijd een mengsel van een groot aantal verschillende verzadigde en onverzadigde vetzuren. Een hoge inname van verzadigd vet verhoogt niet alleen het risico op hart- en vaatzieken, maar kan afhankelijk van je genen ook je gewicht nadelig beïnvloeden. Een variant in het APOA2-gen verklaart waarom sommige mensen zwaarder wegen bij een hoge inname van verzadigd vet.

DNA en sport

Spieropbouw

Het komt niet zo vaak voor dat een goede marathonloper ook een goede sprinter is. Genetische verschillen spelen een belangrijke rol. Zo is explosieve spierkracht is voor meer dan 70% erfelijk bepaald. Bezit jij het gen voor snelheid, net zoals de meeste topsprinters, of heb je meer de spieropbouw van een marathonloper?

Kracht- of duursport

Het uithoudingsvermogen van een duursporter en de explosiviteit van een krachtsporter of sprinter zijn tegengestelde extremen van het atletisch prestatievermogen. Het komt dan ook niet vaak voor dat een goede duursporter ook een sterke sprint in de benen heeft – of omgekeerd. Wij hebben voor zowel kracht en snelheid als voor uithoudingsvermogen een genetische score ontwikkeld. In totaal testen we 17 genetische varianten om je een inschatting te kunnen geven van waar jouw talent ligt.

Trainingsherstel

Hoeveel spierschade je oploopt tijdens intensieve inspanning en hoe snel het herstel verloopt verschilt van persoon tot persoon en is mede afhankelijk van je genen. Wij hebben 10 genetische varianten geselecteerd die geassocieerd worden met de hoeveelheid spierschade die wordt veroorzaakt door zware inspanning, en met de tijd die je nodig hebt om daarvan te herstellen.

DNA en Gezondheid

Het obesitasgen

In 2007 was het FTO-gen het eerste gen waarvan werd vastgesteld dat het een rol speelt in het lichaamsgewicht. Daardoor werd het gen door de media bestempeld als het obesitasgen. Meer dan 10 jaar later en vele onderzoeken verder is FTO nog steeds het gen dat van alle genen de sterkste associatie heeft met obesitas. Ontdek of jij drager bent van het obesitasgen, wat voor effect het obesitasgen heeft op jouw lichaamsgewicht en wat je kunt doen om het effect van dit gen te beperken.

Overgewicht

Je lichaamsgewicht is voor ongeveer 50% erfelijk bepaald. Wij analyseren 192 posities in je DNA om je aanleg voor overgewicht bepalen. Kom erachter voor welk deel jij je genen de schuld kunt geven van je lichaamsgewicht en met welke aanpassingen aan je levensstijl je de impact van je genen zoveel mogelijk kunt beperken.

Diabetes type 2

Als je diabetes type 2 hebt, maak je te weinig insuline aan of reageert je lichaam minder goed op insuline, waardoor er te veel suiker in je bloed blijft zitten. Wij testen of jij drager bent van het gen dat de sterkste associatie heeft met diabetes type 2.

De samenstelling van je DNA-analyse-rapport.

De wetenschap ontwikkelt zich snel en met regelmaat is er nieuw onderzoek over de eigenschappen van ene bepaald gen. Zodra het bewijs "hard" genoeg is nemen wij dit gen op in onze analyse. Maar pas nadat wij het onderzoek solide en betrouwbaar vinden. Misschien zijn wij wat conservatief, maar zo beschermen wij de kraht van een DNA-analyse; geen spookverhalen, geen loze beloften of lege waarschuwingen maar informatie waar je iets mee kunt doen.

Vitamine C

De optimale inname van vitamine C voor een normale werking van het lichaam en het ondersteunen van de gezondheid is voor iedereen anders. Ontdek of je drager bent van het gen dat ervoor zorgt dat je minder vitamine C in je bloed hebt.

Vitamine B2

Een genetische variant in het MTHFR-gen is geassocieerd met een minder goed werkende versie van het MTHFR-enzym en een hoge bloeddruk. Vitamine B2 stabiliseert het minder goed werkende MTHFR-enzym. Ontdek of jij een verhoogde behoefte hebt aan vitamine B2.

Vitamine B6

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat verschillende genetische varianten de hoeveelheid vitamine B6 in je bloed beïnvloeden, en daarmee mogelijk ook het risico dat je loopt op een vitamine B6-tekort. We analyseren 2 genetische varianten die de vitamine B6-concentratie in je bloed beïnvloeden.

Vitamine B12

Eet je weinig tot geen dierlijke voedingsmiddelen, dan loop je een groter risico op een tekort aan vitamine B12. Naast je inname via voeding en factoren als je leeftijd, beïnvloeden ook je genen het risico op een vitamine B12-tekort. We hebben op basis van 9 varianten in 9 verschillende genen een genetische score ontwikkeld die je een inschatting geeft van het risico dat je daarop loopt.

Foliumzuur

Foliumzuur of B11. Dragers van een genetische variant in het MTHFR-gen hebben meer foliumzuur nodig. Kom erachter of jij een verhoogde behoefte aan foliumzuur hebt en wat je daaraan kunt doen.

Vitamine A

Studies hebben aangetoond dat er grote verschillen zitten in de efficiëntie waarmee mensen bètacaroteen om kunnen zetten naar vitamine A. Zo blijkt uit onderzoek dat tot wel 45% van de mensen een slechte omzetter is. Dat is voor een deel afhankelijk van de hoeveelheid vitamine A in je lichaam, maar het is ook genetisch bepaald, en het beïnvloedt mogelijk het risico dat je loopt op een vitamine A-tekort. We analyseren 2 genetische varianten die de efficiëntie beïnvloeden waarmee je bètacaroteen omzet naar vitamine A.

Vitamine D

In de wintermaanden is de aanmaak van vitamine D via de huid onder blootstelling van zonlicht een stuk lager. In Nederland heeft bijna 60% in de winter te lage vitamine D-concentraties! Met onze genetische score kom je erachter of je een verhoogd risico loopt op een tekort.

Omega 3-vetzuren

De hoeveelheid en precieze samenstelling van de onverzadigde vetzuren (omega 3) in je lichaam is niet alleen afhankelijk van de inname via de voeding, maar ook van het vermogen van het lichaam om deze vetzuren zelf aan te maken. Dat vermogen wordt sterk beïnvloed door je genen.

Bekijk hier ALLE ONDERWERPEN uit het DNA-analyse rapport,
Neem contact met ons op als u vragen heeft, nu en nadat u uw eigen DNA-analyse heeft ontvangen.

Onderstaand de video van RESET36. Meer informatie over RESET36 vind u op de website.

Meer informatie
Prijs € 179,00
Product sub titel DNA Analyse gezondheid-voeding-beweging
EAN 8719326250908
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:DNA Analyse
Uw waardering